Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

βασικές συνταγές για μακαρόνια

στο σπίτι ενός φίλου μου, βρήκα έτοιμες μακαρονάδες με σάλτσα σε πακέτο και όταν τον ρώτησα που τις βρήκε, μου είπε ότι τις αγοράζει από το super market. αν είναι δυνατόν να πουλάνε κάτι τέτοιο... για αυτό εγώ θα αφήσω παράμερα τις γκουρμέ συνταγές που σας προτείνω (τρομάρα μου), θα γράψω όχι μία αλλά δύο βασικές συνταγές για μακαρονάδες και τις σάλτσες θα τις φτιάξετε μόνοι σας. έτσι, επειδή μου την έδωσε...
φορέστε τις ποδιές σας, τους σκούφους σας ή ότι άλλο φοράτε τέλος πάντων όταν μαγειρεύετε και αρχίζουμε...



ναπολιτάνα

τι θα χρειαστούμε:
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες σε μικρούς κύβους ή περασμένες απο τρίφτη
λίγο λάδι
λίγη ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

εκτέλεση:
σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφριά το σκόρδο. όταν ξανθύνει, το βγάζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά.

αραμπιάτα

τι θα χρειαστούμε:
ντοματίνια ή 2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
λίγο λάδι
λίγη ρίγανη
μικρές πιπεριές chilli

εκτέλεση:
αν έχουμε ντοματίνια, τα κόβουμε στα τέσσερα. αν έχουμε ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε σε κύβους. πάλι βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. πάλι τισγαρίζουμε ελαφριά το σκόρδο χωρίς να το αφαιρέσουμε όμως, όταν ξανθύνει ρίχνουμε τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε ψιλές ροδέλες και τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει.

Tip: αφού βράσουνε τα μακαρόνια, δεν τα βουτυρώνουμε και τα ρίχνουμε μες τη σάλτσα (αφού τα σουρώσουμε) για να πάει παντού, ειδικά αν είναι πένες...

αυτά για την ώρα... καλή όρεξη...

Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου