ναι πάλι μπριζόλες... μαγειρεμένες με ιδιαίτερο τρόπο σήμερα...
η ώρα είναι δύο και κάτι, μια πολύ καλή ώρα για να αρχίσουμε το μαγείρεμα...
μπριζόλες, λοιπόν (και) για σήμερα και θα σας πω δύο πολύ απλές και πολύ νόστιμες συνταγές...
αρχίζουμε...
Νο1
τι θα χρειαστούμε:
2 χοιρινές μπριζόλες (εγώ πέρνω λαιμό)
μανιτάρια (αν είναι φρέσκα τεμαχίστε τα)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
λίγο κονιάκ (σοβαρά, λίγο)
1 ντομάτα σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά και 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
εκτέλεση:
βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη στις μπριζόλες και τις σωτάρουμε καλά σε λίγο λάδι. μόλις πάρουν το σωστό χρώμα τις βγάζουμε από το τηγάνι. βάζουμε λάδι στο τηγάνι (αν έχει περισσέψει από τις μπριζόλες δεν βάζουμε πολύ) και σοτάρουμε τα λαχανικά. προσθέτουμε το κρασί και το κονιάκ και ξαναβάζουμε στο τηγάνι τις μπριζόλες. μόλις εξατμιστεί το ζουμί, ρίχνουμε ρίγανη και σερβίρουμε...
προαιρετικά, ρίχνουμε και μια ιδέα ελαιόλαδο από πάνω.
Νο2
τι θα χρειαστούμε:
χοιρινές μπριζόλες
μανιτάρια
λίγο λάδι
λιγο βούτηρο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο άσπρο κρασί και άλλο τόσο κονιάκ (λίγο είπαμε, 1/4 του ποτηριού περίπου, ίσως και λιγο λιγότερο)
πιπέρι και κρέμα γάλακτος
εκτέλεση:
σωτάρουμε τις μπριζόλες σε λάδι για 2 - 3 λεπτά και τις τοποθετούμε σε ταψί/πυρέξ, ό,τι έχετε πρόχειρο (και καθαρό). σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε βούτηρο και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. όταν εξατμιστούν, προσθέτουμε την κρέμα που την έχουμε ανακατέψει με το πιπέρι προηγουμένως. το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 - 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (προσοχή μη μας καεί η κρέμα) και περιχύνουμε τις μπριζόλες. σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 180 με 200 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο).
και καλή σας όρεξη
αυτά απο μένα για την ώρα
θα τα πούμε αργότερα
Ανεπρόκοπος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου