Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

top chef!









Μιας και δεν έχω σχολή σήμερα έπεσα με τα μούτρα στο μπλόγκ.

Επειδή λοιπών έχουμε καιρό να βάλουμε συνταγές
Βουαλά !:

Ομελέτα «Μεξικάνα»

Υλικά (για 3 άτομα)ή για έναν μόνο αν είναι πεινασμένος:

* 6 αυγά,
* λίγο λάδι,
* 1 κρεμμύδάκι σε φέτες,
* 2 πιπεριές ψιλοκομμένες(κόκκινες, πράσινες ότι έχετε),
* 1 ντομάτα ψιλοκομμένη,
* μαϊντανός ψιλοκομμένος,
* αλάτι και πιπέρι.

Παρασκευή:

* Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε να κάψει.
* Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι - πιπέρι και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν 4-5 λεπτά.
*Βγάζουμε απο τη φωτιά τα υλικά.
*Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε..
*Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ξανά στο τηγάνι.
*Τηγανίζουμε και απο τις 2 μεριές
*Σερβίρουμε!

(Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ζαμπόν, μπέικον κτλ.)

Μπριζόλες γεμιστές
Υλικά

* Όσες μπριζόλες χρειαζόμαστε κατά προτίμηση χοιρινές, κομμένες στη μέση,
τις οποίες έχουμε μαρινάρει 2-3 ώρες πρίν σε αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα .
* 1 μπολάκι κασέρι τριμμένο
* 1 ποτήρι κρασί λευκό
* 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
* λίγη κρέμα γάλακτος
* λίγη ρίγανη Αλοννήσου
* κόκκινο πιπέρι
* λάδι


Παρασκευή:

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, μέχρι να καλύψει τον πάτο του.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μπριζόλες με τυρί, τις διπλώνουμε και τις κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Τις τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι, και απο τις 2 μεριές.
Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό για κάνα 5λεπτο.
Μόλις η σάλτσα δέσει, β΄γαζουμε απο τη φωτιά και σερβίρουμε.!


Αυτά για τώρα !
Καλή όρεξη!
Αχαίρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου