Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

uma geração em perigo- Μιά γενιά σε απόγνωση..



 ( Ξέρω ότι δεν δημοσιεύουμε συχνά 'σοβαρές' ειδήσεις αλλά η συγκεκριμένη με προβλημάτισε ιδιαίτερα.. )

 Πενήντα χιλιάδες υπογραφές συγκέντρωσε η πρόσκληση να πραγματοποιηθεί το Σάββατο διαδήλωση κατά της μετατροπής των εργασιακών σχέσεων σε κατά κύριο λόγο συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης, στα πλαίσια μίας εκστρατείας που έχει δρομολογήσει μέσω του Facebook ομάδα νέων, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο κατά της «επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης».

Περιορισμένη αρχικά στη Λισαβόνα και στο Πόρτο, η κίνηση «Διαμαρτυρία μίας γενιάς σε απόγνωση» απλώθηκε σε όλη τη χώρα και πλέον οι κινητοποιήσεις της προβλέπεται να διοργανωθούν σε 11 πόλεις της χώρας.

Η κίνηση «αναδύθηκε με αυθόρμητο τρόπο, μέσα από το Facebook και είναι απότοκος της δυσαρέσκειας μίας ομάδας νέων, οι οποίοι αισθάνονταν πως θα έπρεπε να κάνουν κάτι για να προσελκύσουν την προσοχή στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και της παιδείας στην Πορτογαλία».

Με μία πρωτόγνωρη ανεργία, που το περσινό έτος έφθανε το 10,8%, η Πορτογαλία αριθμεί 620.000 ανέργους, η πλειονότητα των οποίων είναι νέοι κάτω των 35 ετών.

Παράλληλα, η χώρα έχει να επιδείξει πρωτοφανή επίπεδα προσωρινής εργασίας, με 720.000 ανθρώπους να απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένης διάρκειας έως τα τέλη του 2010.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν περίπου ένα εκατ. αυτοαπασχολούμενοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδήλωτοι εργάτες, σύμφωνα με τις οργανώσεις στήριξης των πρόσκαιρα εργαζομένων.

Έτσι απλά. ακόμα και μέσα απο τα φέισμπούκ κάνουν κάτι
 σε αντίθεση με εμάς που μας έχει φάει η απάθεια..




πηγή: tanea.gr

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου