Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Zeitgeist

Τις επόμενες μέρες θα βγεί και στα σινεμά της χώρας μας η συνέχεια του 'Zeitgeist'

 (απο το σάιτ Zeitgeist movement Greece):
 Το κίνημα Zeitgeist δεν είναι ένα πολιτικό κίνημα. Δεν αναγνωρίζει έθνη, κυβερνήσεις, φυλές, θρησκείες, δόγματα ή τάξεις. Η σημερινή μας κατανόηση μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι ότι όλα αυτά είναι φαύλες, ξεπερασμένες διακρίσεις που απέχουν κατά πολύ από το να αποτελούν θετικούς παράγοντες πραγματικής συλλογικής ανάπτυξης και δυναμικού. Βασίζονται στον διαχωρισμό της δύναμης και της διαστρωμάτωσης, όχι στην ενότητα και ισότητα, που είναι ο στόχος μας.
Καθώς είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα πάντα στη ζωή είναι φυσική εξέλιξη, πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα ότι το ανθρώπινο είδος έχει την ικανότητα να επιβραδύνει και παραλύει δραστικά την πρόοδο, μέσω κοινωνικών δομών αναχρονιστικών, δογματικών και άρα εκτός σύνδεσης με την ίδια τη φύση. Ο κόσμος που βλέπετε σήμερα, γεμάτος πολέμους, διαφθορά, ελιτισμό, μόλυνση, φτώχεια, επιδημικές ασθένειες, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανισότητα και έγκλημα, είναι αποτέλεσμα αυτής της παράλυσης.
Αυτό το κίνημα ασχολείται με την ενημέρωση και με την ρευστή εξελικτική διαδικασία, την προσωπική, κοινωνική, τεχνολογική και πνευματική ταυτόχρονα.

To τρέιλερ:Τα προηγούμενα 2 ντοκυμαντέρ μπορείτε να τα βρείτε στο:
http://www.zeitgeistmovie.com/
 Τις ημερομηνίες και τις αίθουσες στις οποίες θα γίνει η πρεμιέρα του τριτου ντοκυμαντέρ στο:
http://www.zeitgeistmovingforward.com/
Δυστυχώς στην Ελλάδα θα γίνουν προβολές μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά μετά απο λίγες μέρες θα διατεθεί και στο ίντερνετ.
Η Ελληνική σελίδα για το 'Zeitgeist'
:www.thezeitgeistmovement.gr

Κάπου εδώ να προσθέσω πως σαν ρεμπεσκέδες δεν σημαίνει πως συμφωνούμε πλήρως με τα λεγόμενα των ντοκυμαντέρ, αλλα είναι καλό να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά..

Αυτά για την ώρα
Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου