Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Πουτανέσκα..

Ο  Μπάμπης γύρισε απο τη σχολή πεινασμένος...
χμμ... Θα φτιάξω μια μακαρονάδα! 'σκέφτηκε'
..Ναι αλλά τι μακαρονάδα ..?


Μακαρόνια πουτανέσκα
Μια μακαρονάδα απο τους γείτονες μας τους Ιταλούς, που
φημίζεται για την εντονη πικάντικη γεύση της
ΥΛΙΚΑ 
  • Μακαρόνια ..
  • 2 κουταλιές Λάδι
  • 6 στραγγισμένα, σε κομμάτια φιλέτα Αντσούγιες
  • 1 κουτί ντοματάκια 'κον κασέ'
  • 15 περίπου μαύρες, σε φετάκια Ελιές (μπορείτε να βάλετε και πράσινες )
  • 1 κουταλιά Ξύδι
  • 1 σκελίδα λιωμένο Σκόρδο
  • 10 φυλλαράκια φρέσκος Βασιλικός
  • 100 γρμ. φιλέ Παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι
ΥΛΙΚΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια και ρίχουμε μέσα τις αντσούγιες, τα ντοματάκια, το ξίδι, το σκόρδο και το βασιλικό.(και λίγο πιπεράκι)
Τα ανακατέυουμε επάνω στη φωτιά για  2-3 λεπτά (να πάρουν μια βράση).
Προαιρετικά προσθέτουμε στη σάλτσα 1 κουταλάκι θρυματισμένες πιπερίτσες τσίλι που θα δώσουν έντονη καυτερή γέυση. 
Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις ελιές τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Τα σερβίρουμε και βάζουμε απο πάνω παρμεζάνα. 
Τρίβουμε μπόλικο μαύρο πιπέρι με μύλο πιπεριού (αν έχουμε) επάνω από κάθε μακαρονάδα. 

+Δεν βάζουμε αλάτι επειδή έχουν οι αντζούγιες αρκετό.
*Η αντζούγια είναι ο παστωμένος γαύρος, αποτελεί ενισχυτικό γεύσης σε πολλά πιάτα της Γαλλικής αλλά και της Ιταλικής κουζίνας.

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου