Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

not too small, brother. big hands!




θυμάστε το Get him to the Greek; το έχω ανακυρήξει κωμωδία της χρονιάς μαζί με το Four Lions.
το Four Lions, όμως δεν είναι απλά η πιο έξυπνη και αστεία κωμωδία φέτος αλλά περιέχει και μπόλικες δόσεις πολιτικής σάτιρας. ιδιαίτερα τολμηρής πολιτικής σάτιρας, σε σημείο που προβληματίστικα λίγο όταν τελείωσε η ταινία, αλλά θα αναφερθώ σ' αυτό αργότερα... στα της ταινίας τώρα. σενάριο: φανατικοί μουσουλμάνοι θέλουν να ανατινάξουν κάτι, αλλά δεν ξέρουν τί. απίστευτα ηλίθιοι, γκαφατζίδες, φανατικοί μουσουλμάνοι. ειλικρινά, το χιούμορ σε όλο του το μεγαλείο. ξεκαρδιστικοί χαρακτήρες, απολαυστικές ατάκες, απίστευτες σκηνές γέλιου μέχρι δακρύων!
το μόνο που με προβλημάτισε ήταν κάποιες σκέψεις και κάποιοι συνειρμοί που έκανα, μιας και όπως προείπα είναι μια πολιτική σάτιρα που θίγει το φανατισμό κάποιων θρησκειών όπως και τη στωικότητα και το ενδιαφέρον με το οποίο αντιμετώπιζε η γυναίκα του Omar (ο αρχηγός των μουσουλμάνων) την υπόθεση της αυτοκτονίας του άντρα της.
τέλος πάντων, για πολλούς πρόκειται για τους νέους Monty Python και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. και για όσους δεν έπεισα ακόμα, δείτε το trailer...






αυτά από μένα για την ώρα

Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου