Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Γκουρμέ!

Κυριακή σήμερα..
Βρέχει έξω..
Θα φτιάξουμε γλυκό !

Ρυζόγαλο

Θα χρειαστούμε:
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βανίλια
  • Κανέλα 
Παρασκευή:
  1. Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  6. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
* Εννοείται πως στο βήμα 5 μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή ότιδηποτε άλλο .
*Επίσης εκτός απο την κανέλα μπορούμε να πασπαλίσουμε και με τριμένη κουβερτούρα.

 
 
Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου