Κυριακή σήμερα..
Βρέχει έξω..
Θα φτιάξουμε γλυκό !
Ρυζόγαλο
Θα χρειαστούμε:
- 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
- 1 κούπα νερό
- 4 κούπες γάλα πλήρες
- ½ κούπα ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Βανίλια
- Κανέλα
Παρασκευή:
- Βράζουμε το ρύζι με το νερό για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
- Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.
* Εννοείται πως στο βήμα 5 μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες ή ότιδηποτε άλλο .
*Επίσης εκτός απο την κανέλα μπορούμε να πασπαλίσουμε και με τριμένη κουβερτούρα.
Aχαΐρευτος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου