Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

τσιπουρομεζέδες και μπυρομεζέδες vol.1


χοιρινή τηγανιά

τι θα χρειαστούμε:
μισό κιλό χοιρινό για τηγανιά ή μπριζόλες κομμένες κομματάκια
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
πιπέρι, αλάτι, ρίγανη
2 πιπεριές, μανιτάρια
1 κουτάκι μπύρα


εκτέλεση:
ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι καλά και το βγάζουμε. στο ίδιο λάδι βάζουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. προσθέτουμε χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι ακόμα και ρίχνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει και χαμηλώνουμε το ματι. προσθέτουμε την μπίρα και σκεπάζουμε το τηγάνι μέχρι να τραβήξει τα υγρά, αλλά ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει. όταν ρουφήξει το ζουμί, είναι έτοιμο.

σπετσοφάι

τι θα χρειαστούμε:
3 λουκάνικα (χωριάτικα) κομμένα σε ροδέλες
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιολοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
2 ντομάτες σε κύβους
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο, πάπρικα
ούζο ή τσίπουρο


εκτέλεση:
τηγανίζουμε ελαφριά τα λουκάνικα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές (με τη σειρά που σας λέω). σβήνουμε με λίγο ούζο/τσίπουρο και προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά μας. αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, προσθέτουμε τα λουκάνικα, λίγο ακόμα ούζο/τσίπουρο (λίγο όμως) και τα αφήνουμε περίπου 15 λεπτά. α, και 5 λεπτά πριν το τέλος, προσθέτουμε τριμμένο τυρί.

και καλή σας όρεξη

Ανεπρόκοπος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου