Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

social dj..!




To turntable.fm είναι ένα  social network-μουσική υπηρεσία που έχει βρεί αρκετούς οπαδούς σε μικρό χρονικό διάστημα.
 Ο καλύτερος χαρακτηρισμός για την νέα αυτή υπηρεσία είναι Music Sharing Social Network και ουσιαστικά κάνει τους χρήστες του DJs σε διάφορα δωμάτια με συγκεκριμένο θέμα ή είδος μουσικής.
Κάθε φορά που κάνετε login στο Turntable.fm βλέπετε μία λίστα από τα δωμάτια που υπάρχουν, τα μέλη που βρίσκονται σε αυτά και πόσοι από τους 5 DJs που επιτρέπετε να υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο παίζουν μουσική τη συγκεκριμένη στιγμή.

Όταν επιλέξετε το δωμάτιο που θέλετε, μεταφέρεστε σε ένα γραφικό περιβάλλον του δωματίου στο οποίο βλέπετε τα avatar των μελών που βρίσκονται εκεί και φυσικά τους DJs πάνω σε ένα βάθρο. Ωραία λεπτομέρεια ο υπολογιστής που βρίσκεται μπροστά τους και έχει το σήμα της Apple αν χρησιμοποιούν Mac ή των Windows αν χρησιμοποιούν σύστημα βασισμένα σε αυτά!

Αν δεν σας αρέσει κάποιο από τα υπάρχοντα δωμάτια μπορείτε να δημιουργήσετε άμεσα ένα δικό σας room και να ορίσετε πόσους DJs θα επιτρέψετε να υπάρχουν την ίδια στιγμή και αν θέλετε DJs με συγκεκριμένο αριθμό πόντων και πάνω!

Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν 5 DJs μπορείτε να γίνετε και εσείς ένα από αυτούς και να ξεκινήσετε να παίζετε τη μουσική που σας αρέσει είτε χρησιμοποιώντας την τεράστια συλλογή του Turntable είτε κάνοντας upload δικά σας κομμάτια. Οι 5 DJs παίζουν εναλλάξ και αυτός που παίζει κάθε στιγμή φωτίζεται από ένα προβολέα. Οι ακροατές τους μπορούν με ένα click να χαρακτηρίσουν το τραγούδι σαν Χάλια (Lame) ή Υπέροχο (Awesome). Κάθε φορά που ένα τραγούδι βαθμολογείται σαν υπέροχο τότε ο DJ κερδίζει πόντους ενώ κάθε φορά που ένα τραγούδι χαρακτηρίζεται χάλια μεγαλώνουν οι πιθανότητες να σταματήσει αυτόματα η μετάδοση του!!

Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα εθιστικά σημεία της υπηρεσίας αφού οι DJs προσπαθούν να κερδίσουν πόντους και followers! Οι πόντοι, προς το παρόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά καλύτερων και πιο ιδιαίτερων avatars αλλά φαντάζομαι στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες αγορές ή αναβαθμίσεις. Ο βασικός λόγος όμως που τους θέλουν οι DJs είναι το prestige που δίνουν!



Αν θέλετε να γίνεται και εσείς μέλη και DJs μπορείτε να συνδεθείτε μόνο κάνοντας login με τον λογαριασμό σας στο Facebook αρκεί να είναι ήδη μέλος κάποιος φίλος σας! Αυτό γίνεται για να ελεγχθεί η ανάπτυξη της εφαρμογής και να υπάρξει ομαλή προσαρμογή στους όλο και περισσότερους χρήστες. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία νέα startup με λίγους μηχανικούς και προγραμματιστές.
Παρά αυτούς τους περιορισμούς το Turntable έχει συγκεντρώσει ήδη 140.000 μέλη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και αρκετοί διάσημοι που μπορείτε να συναντήσετε ανά πάσα στιγμή (μερικοί διαθέτουν και custom avatar!) ενώ ήδη έχουν γίνει και κάποια parties με ιδιαίτερη επιτυχία όπως αυτό για την κυκλοφορία ενός παιχνιδιού στο οποίο DJ ήταν ο γνωστός Sir Mix-Alot.




περισσότερα στο:  http://turntable.fm/  
 (άν βρείτε πρόσκληση..)
πηγή:  http://www.newsbytes.gr/

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου