Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Its all Greek to me..


Τη στήριξη και προτίμηση των προϊόντων της χώρας μας από τους καταναλωτές και την αλλαγή νοοτροπίας των επιχειρηματιών, ώστε να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα πιο ανταγωνιστικά, προωθεί το “φρέσκο” κίνημα “Καταναλώνουμε, ό,τι παράγουμε”, δίνοντας τη δική του απάντηση στην οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής (19/06), με βασικό σύνθημα “Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά”, το κίνημα που μετρή ήδη 6 μήνες ζωής, προτρέπει τους Έλληνες, να “αντιστέκονται” στα εισαγόμενα προϊόντα, που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά και να καταναλώνουν προϊόντα εγχώριας παραγωγής.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κίνημα με στόχο τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

“Αρκετοί συμπολίτες μας επιλέγουν  το εισαγόμενο, απλώς επειδή είναι φθηνότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όσο δεν αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, βοηθούν στην περαιτέρω εξασθένηση της ελληνικής οικονομίας", αναφέρει στην εφημερίδα μέλος του κινήματος.

“Οι καταναλωτές έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να μετάσχουμε ενεργά στον αγώνα για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας, να σταματήσει το κλείσιμο των καταστημάτων, να στηριχθούν οι αγρότες, οι παραγωγοί, ο τουρισμός. Φτάσαμε στο σημείο, πλέον, τα ελληνικά προϊόντα να εξοβελίζονται από τα ξένα. Αυτό πρέπει να σταματήσει”, σημειώνει κάποιος άλλος.

Το κίνημα “γεννήθηκε” με πρωτοβουλία 100 επιφανών Ελλήνων και δεν εγγράφει μέλη. Ωστόσο, έχει δημιουργήσει παραρτήματα σε 22 πρωτεύουσες νομών, όπου συμμετέχουν τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και οι τοπικοί φορείς και σκοπεύει να δημιουργήσει παραρτήματα σε κάθε νομό, σε όλη την Ελλάδα.

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός, ότι το γκρουπ που δημιούργησαν στο facebook, με τίτλο “Επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα”, έχει ήδη ξεπεράσει τους 4.000 φίλους.






πηγή: cosmo.gr

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου