Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Διπλωματία και headbanging ..




Οι διπλωμάτες μιας χώρας αποτελούν τους «εκπροσώπους» της στο εξωτερικό.
Κάπως έτσι σκέφτηκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας, αναγνωρίζοντας εμμέσως τις επιτυχίες της Black Metal σκηνής της χώρας.
Γι’ αυτό αποφάσισε να προσθέσει το μάθημα του «Αληθινού Νορβηγικού Black Metal» στο πρόγραμμα της Ακαδημίας εκπαίδευσης των μελλοντικών διπλωματών της χώρας!
Σύμφωνα με τη Νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv, η επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος, Kjersti Sommerset, δήλωσε: «Υπάρχουν συνολικά 106 προξενεία και πρεσβείες μας στον κόσμο που λαμβάνουν συχνά αιτήσεις για ενημέρωση του κοινού γύρω από το φαινόμενο του νορβηγικού black metal» συμπληρώνοντας:
«Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του προσωπικού μας περιλαμβάνει μεγάλο όγκο πληροφοριών του πολιτισμού μας, προκειμένου να κατανοήσουν πλήρως τη νορβηγική κουλτούρα και σίγουρα το black metal είναι μέρος αυτής».
Το  Black Metal, που στα 90’s συνδέθηκε με το σατανισμό και βανδαλισμούς εκκλησιών, γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση στη Νορβηγία, έχοντας αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και σεβασμό (ακόμα και από τις αρχές). Στην επιτυχία και τη διάδοσή του έχει βοηθήσει η παράδοση της χώρας με τις παγανιστικές ρίζες, καθώς και η γενικότερη Σκανδιναβική μυθολογία. Γνωστά συγκροτήματα του χώρου έρχονται από τη Νορβηγία, όπως οι Mayhem, Darkthrone, Satyricon, Emperor, Enslaved, Burzum, Dimmu Borgir και Gorgoroth. Μάλιστα, πρόσφατα οι Dimmu Borgir τράβηξαν την προσοχή των φίλων του είδους όταν εμφανίστηκαν ζωντανά στο Όσλο με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και χορωδίας.






Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου