Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Καλημέρα ηλιέ?




 Απαγορευμένος κηρύσσεται ο μέχρι τώρα «ύμνος» του ΠΑΣΟΚ : «Καλημέρα Ήλιε» του αξέχαστου Μάνου Λοΐζου, λόγω … Μεσοπρόθεσμου.

Συγκεκριμένα, η κόρη του κορυφαίου συνθέτη, Μυρσίνη Λοΐζου, απέστειλε ανοιχτή επιστολή γραμμένη σε σκληρό ύφος προς τον Πρωθυπουργό.
Με αυτή γνωστοποιεί ότι στο εξής απαγορεύει να χρησιμοποιείται το τραγούδι «Καλημέρα Ήλιε» σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ ή της κυβέρνησης.

«Δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων» γράφει μεταξύ άλλων η κ. Λοΐζου, υπογραμμίζοντας:

«Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».

Και καταλήγει λέγοντας ότι «επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε. Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».

 


πηγή: sport-fm.gr


Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου