Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σύνδεσμος ειλικρινών βιομηχάνων..

























Oι Βιομήχανοι πήγαν Σύνταγμα!

Αλήθειες ακούστηκαν στο Σύνταγμα το περασμένο Σάββατο κόντρα στις δυνάμεις της ανευθυνότητας και της οπισθοδρόμησης που αντιμάχονται το Μνημόνιο.

Αλήθειες όχι φυσικά από το “κίνημα” των  “Αγανακτισμένων” αλλά από το κίνημα των “Ευχαριστημένων”. Το εκπροσώπησε ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων, διάσπαση του γνωστού ΣΕΒ. Ο Σύνδεσμος των Ειλικρινών αποτελείται από βιομηχάνους που δεν μασάνε τα λόγια τους και δεν χαϊδεύουν αυτιά. [viomixanoi.gr]

Αυτό έκαναν και χτες στο Σύνταγμα, οπού με την δύναμη της αλήθειας δεν δίστασαν να πάνε. Εξοπλισμένοι με κοστούμια, γραβάτες, πούρα, Ελβετικές σημαίες, πικέτες, την “Καθημερινή” στην κωλότσεπη και μια Μετοχή-Διακήρυξη την οποία μοίραζαν, γύριζαν την πλατεία Συντάγματος πλέκοντας το εγκώμιο της Κυβέρνησης και της Τρόικα, εξηγώντας με απλά επιχειρήματα γιατί η πολιτική του μνημονίου είναι ευεργετική και καλώντας φυσικά τους “Αγανακτισμένους” να εγκαταλείψουν την πλατεία και να γυρίσουν στους καναπέδες τους, καθώς δεν θα μπορέσει να πουληθεί το Σύνταγμα με 50.000 έξαλλους επάνω του.






Τα συνθήματα τους ανάλογα της ειλικρίνειας τους. “Και ένα και δύο και έξι και επτά, θέλουμε να έρθουν μνημόνια πολλά”. 
“Από το Λονδίνο ως το Νευροκόπι, θέλουμε μνημόνια σε όλη την Ευρώπη”. 
“Κόψτε τις συντάξεις, κόψτε τους μισθούς, τα χρήματα να πάνε στους βιομήχανους”. 
“Το μνημόνιο είναι ευλογία, φέρτε τα λεφτά να πάμε Ελβετία”. 

Ρυθμικά φώναζαν ζητωκραυγάζοντας τα ονόματα των πιονιέρων μαχητών του Μνημονίου Πάγκαλου, Παπανδρέου, Πεταλωτή, Πρετεντέρη, Τρέμη κ.α. “Είσαι άνεργος;” ρωτούσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου από το μεγάφωνο. “Πρόβλημα σου” Αποκρίνονταν οι ειλικρινείς βιομήχανοι. “Δεν υπάρχει φτώχεια, μόνο απληστία” εξηγούσαν στους περαστικούς. Και πάλι ρυθμικά “Να πληρώσουν οι φτωχοί, να πληρώσουν οι φτωχοί”, “Τα λεφτά στους πλούσιους, τα λεφτά στους πλούσιους”. “Oι φτωχοί φτωχότεροι, Oι φτωχοί φτωχότεροι,” Και τραγουδιστά “Δώρο θα σου πάρουμε Cayenne, Ολι ρέν, Ολι ρεν “.  Δεν παρέλειψαν  να φωνάξουν με θάρρος στους συγκεντρωμένους “Εεε, οοο, πάρτε τα αντίσκηνα και φύγετε από δω”.
Δεν έμειναν όμως μόνο στο Σύνταγμα. Κατέβηκαν την Ερμού, μέχρι το Μοναστηράκι καταγγέλλοντας ότι οι διαδηλώσεις είναι που καταστρέφουν την εμπορική κίνηση και όχι το μνημόνιο, ενώ στην πλατεία Μοναστηρακίου ενημέρωσαν και τους τουρίστες για το πόσο καλά πάει η χώρα με το μνημόνιο και πόσο ευτυχισμένοι είναι οι Βιομήχανοι.


Τέλος μπήκαν στο μετρό για την επιστροφή προς το Σύνταγμα όπου τους περίμεναν οι λιμουζίνες. Φυσικά εκεί φώναξαν κατά των τσαμπατζήδων που δεν πληρώνουν εισιτήρια, ενημέρωσαν στην αποβάθρα τον κόσμο για το ευεργετικό μνημόνιο και ζήτησαν να ιδιωτικοποιηθούν οι κυλιόμενες σκάλες, καθώς μπορούν να γίνουν πηγή εσόδων και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Στις προτάσεις τους συμπεριέλαβαν και την κατάργηση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ως το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως και την κατάργηση των εκλογών καθώς η δημοκρατία όπως και οι αγορές μπορούν να αυτορρυθμίζονται. Τελικά κατέληξαν στο Da Capo στο Κολωνάκι για εορτασμό με σαμπάνιες της επιτυχημένης παρέμβασης.
Δείτε τα υλικά τους. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και video στο διαδίκτυο.






περισσότερα στο :  viomixanoi.gr



πηγή: www.rednotebook.gr




Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου