Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Αγανακτισμένοι ..

Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, συγκεντρώθηκαν μετά τις πέντε το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος. Χωρίς πανό αλλά με συνθήματα, παλμό και κυρίως αποφασιστικότητα. «Δεν θα φύγουμε από εδώ εάν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση»,

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου αιφνιδίως γέμισε η Πλατεία του Λευκού Πύργου με κυρίαρχο σύνθημα «Πάρτε τα ελικόπτερα και μπρος» που απευθύνεται στην πολιτική ελίτ (;) της χώρας.




Την Τρίτη το βράδυ περίπου 10.000 χρήστες του Διαδικτύου είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, μέσω Facebook, για μαζική κάθοδο στις κεντρικές πλατείες των μεγάλων πόλεων της χώρας. Ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και κομματικές ταυτότητες. Το απόγευμα της Τετάρτης, αυτός ο αριθμός έφθανε τις 30.000. Το λεγόμενο κίνημα «Των Αγανακτισμένων» άρχισε να διαμορφώνεται. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε και το περίφημο σύνθημα που αναρτήθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης. «Κάντε ησυχία μην ξυπνήσετε τους Έλληνες» έλεγε το σύνθημα αυτό. Οι Έλληνες, λοιπόν, θίχτηκαν και αυτο-οργανώθηκαν. Στις 7:00 άρχισαν να καταφθάνουν. Στις 18:30 ήταν πια αρκετές χιλιάδες που κατέκλυσαν την Λεωφόρο Αμαλίας. Στις 19:00 οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πυκνώνουν επί της Βασιλέως Γεωργίου και την Όθωνος.

Εντύπωση προκάλεσε η ανάγκη των «θυμωμένων» να μιλήσουν


Οι λέξεις- φράσεις που χρησιμοποιούσαν ήταν «Αλληλεγγύη», «Συμπαράσταση», «Φθάνει πια», «Αρκετά με την κοροϊδία». Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν παλιές δόξες. «Μία σπίθα χρειάζεται όπως τότε στο Πολυτεχνείο»,

Κοινή πεποίθηση η συγκέντρωση να είναι ειρηνική. Μοναδική εικόνα η απουσία κομματικών πανό. Κοινό σύνθημα δύο λέξεις «Κλέφτες ..Κλέφτες». Γενική ομολογία… πώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί .

Ενώ τα ΜΜΕ συνεχίζουν να μην δίνουν σημασία...






περισσότερα στα λίνκ:
http://logioshermes.blogspot.com/
zougla.gr




Aχαΐρευτος

2 σχόλια: