Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Οι γκαντέμηδες...



Ο λόγος για  ένα ζευγάρι από τη Σουηδία το οποίο κατάφερε στο ταξίδι του μέλιτος να σκορπίσει τον πανικό στον μισό σχεδόν πλανήτη. Γκαντέμηδες, γρουσούζηδες, κακότυχοι, προάγγελοι καταστροφών κλπ κλπ κλπ. Ο λόγος για τους Στέφαν και Έρικα Σβάνστρομ, αλλά και το μικρό κοριτσάκι, ονόματι Έλινορ.

Η… γουρλίδικη αυτή οικογένεια ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο από την Στοκχόλμη για ένα τετράμηνο ταξιδάκι. Η κακή ημέρα από την αρχή φαίνεται και έτσι καθηλώθηκαν το βράδυ στο Μόναχο εξαιτίας σφοδρής χιονοθύελλας που έπληττε την Γερμανία. Επόμενος σταθμός τους ήταν η Κίνα και η Ταϋλάνδη όπου πέρασαν μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς πριν τους βρει το «κακό».

Στο Μπαλί ένα μουσώνας του κράτησε στο δωμάτιο που διέμεναν για αρκετές ημέρες.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Αυστραλία η οποία –όλως τυχαίως- εκείνο το διάστημα είχε να αντιμετωπίσει τόσο τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στο Περθ όσο και τις καταστροφικές πλημμύρες στο Μπρίσμπειν. Οι επίμονοι Σουηδοί δεν το έβαλαν κάτω και μετέβησαν νότια του Κερνς για καταδύσεις. Όλη η πόλη εκκενώθηκε εξαιτίας ενός κυκλώνα με αποτέλεσμα η φαμίλια να περάσει τη νύχτα της σε ένα εμπορικό κέντρο παρέα με άλλα 2.500 άτομα.

Το ζευγαράκι συνέχισε ακάθεκτο πετώντας για Νέα Ζηλανδία. Μαζί τους έφτασε και ο… Εγκέλαδος. Σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, στοίχισε τη ζωή 200 ανθρώπων ενώ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα.

Δεν είχαν όμως ζήσει τα… καλύτερα. Τόκυο ήθελαν τα πιτσουνάκια και ενώ απόλαυσαν όλα τα τουριστικά αξιοθέατα, είπαν στις 11 Μαρτίου να τσιμπήσουν κάτι. Η γη άρχισε να τρέμει εξαιτίας του μεγαλύτερου σεισμού που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία!

Οι Σβάνστρομς μιλώντας για τις… περιπέτειές τους ανέφεραν πως η πιο έντονη –συναισθηματικά- εμπειρία τους από αυτό το ταξίδι ήταν ο σεισμός της Ιαπωνίας και οι συνέπειες του. Η Έρικα μάλιστα πρόσθεσε ότι ήταν ευγνώμων που η οικογένεια της επέστρεψε σώα και αβλαβής στην πατρίδα.

… Και ο υπόλοιπος πλανήτης το ίδιο. Τώρα έχουν να φοβούνται μόνο οι Σουηδοί!






πηγή: sport-fm.gr


Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου