Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

The kids aren't alright..

Έχω ξανααναφερθεί στην Ελληνική πραγματικότητα ..
Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τη κατάσταση στο αγαπημένο μας 'Yunanistan'
(έτσι μας αποκαλούν οι Τούρκοι)..
Μου αρέσει ο όροςYunanistan γιατί παραπέμπει σε κάποια 'δεύτερη', κακομοιριασμένη χώρα
ταιριάζει γάντι δηλαδή στην Ελληνική πραγματικότητα..

Η αφορμή που γράφω αυτό το κείμενο είναι μια αγγελία που είδα σε ένα σάιτ και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας..:


Ο Όμιλος  peoplecert, ο γνωστός Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί τη μετεξέλιξη του Ομίλου ECDL Ελλάς. Θέλοντας να προσφέρει ένα πολύτιμο εφόδιο στους νέους ειδικά σε μία εποχή που επικρατούν δύσκολες συνθήκες στην αγορά εργασίας, δίνει τώρα την ευκαιρία 6μηνης Πρακτικής Άσκησης σε τελειόφοιτους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσής τους.
Τον Απρίλιο, κατόπιν επιλογής των υποψηφίων, ένας, ο επικρατέστερος, θα αμειφθεί με τον μισθό των 1.000 €/μηνιαίως (έναντι των 660 € που προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία) για τη διάρκεια της εξάμηνης πρακτικής του άσκησης. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει εξέταση δεξιοτήτων πληροφορικής, χρήσης αγγλικής γλώσσας και ολοκλήρωση και παρουσίαση ενός ειδικού project ανά τομέα Διεύθυνσης του Ομίλου........περισσότερα εδώ

# Εν ολίγης, ζείς σε ένα κωλοκράτος το οποίο επιδοτεί την πρακτική σου άσκηση με 660 ευρώ, ποσό που πρώτη φορά ακούω γιατί οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί αμοίβονται στην πρακτική τους άσκηση με 400 ευρώ και άν..(ας μην αναφερθώ σε περιπτώσεις που εργοδότες κρατάνε μέρος του ποσού επικαλούμενοι το ότι θα σε εκπαιδεύσουν σωστά και άλλες τέτοιες @@ιές)
#Τα χρήματα αυτά σου φτάνουν μόνο αν ζείς με τους δικούς σου.. 
#Επίσης παρότι η αμοιβή σου είναι 'συμβολική' εσύ παράγεις κανονικά έργο στην επιχείρηση όπου εργάζεσαι και εννοείται πως τον κόπο σου καρπώνεται άλλος..
#Είσαι για τους 6 μήνες της πρακτικής σου άσκησης ασφαλισμένος μόνο σε περίπτωση ατυχήματος στο χώρο εργασίας (δηλαδή αν σου πέσει κάνα ντοσιέ στο κεφάλι) να έχει ήσυχο το κεφάλι του ο εργοδότης δηλαδή και εσύ αν πάθεις τίποτα ...........!


Βγαίνει τώρα ο 'peoplecert' με αυτή την τουλάχιστων προκλητική αφίσα-διαφήμηση και ανακοινωνώνει πως αυτός που θα γα@## περισσότερο απο τους υπόλοιπους στη δουλειά θα πάρει κανονικό μισθό!

Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα πάνε περίπατο και τέτοια σκηνικά τα αφήνουμε να περνάνε έτσι απλά...




 Τέλος πάντων έβγαλα τον αριστερό μου εαυτό πάλι....
Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου