Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κοπάνες τέλος..

 
 Μήπως στο σχολείο έκανες κοπάνες?Σκάμπες?Όπως το λένε τέλος πάντων...
Ότι πρόλαβες έκανες..
Μια ομάδα γονιών απο τη Καλιφόρνια είχε τη λαμπρή ιδέα (και αρκετό ελεύθερο χρόνο φυσικά)
να φτιάξει ένα σύστημα gps που θα εντοπίζει αν τα βλαστάρια τους κάνουν κοπάνα και αυτομάτως θα καλείται η αστυνομία..!


Η… πατέντα ήδη εφαρμόζεται σε 18 σχολεία ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετές αντιδράσεις.

Η συσκευή, σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, τοποθετείται σε κάθε μαθητή ο οποίος έχει κάνει περισσότερες από 4 αδικαιολόγητες απουσίες.(κάτι παρόμοιο με τους φυλακισμένους που είναι σε κατ οίκον περιορισμό)
Ωραία πράγματα....
Έτσι λοιπόν, κάθε μέρα λίγο πριν πάνε στο σχολείο θα δέχονται μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να μεταβούν για να παρακολουθήσουν μάθημα. Στη συνέχεια της μέρας θα δίνουν ένα συγκεκριμένο κωδικό μέσω του οποίου το GPS θα βλέπει που ακριβώς βρίσκεται.

Πιο αναλυτικά, αυτό θα γίνεται όταν θα αποχωρούν από το σπίτι, όταν θα είναι στο σχολείο, στο μεγάλο διάλλειμα, όταν θα φεύγουν από το σχολείο και τέλος στις 20.00 το βράδυ.

Το κόστος της συσκευής φτάνει τα 293 ευρώ ενώ υπολογίζεται πως συνολικά 18.000 ευρώ θα δαπανήσουν τα σχολικά ιδρύματα για την απόκτησή του.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας τόνισε πως αν οι μαθητές δε συμμορφωθούν τότε θα ενημερώνεται το σχολείο και στη συνέχεια η αστυνομία.

Για το Άναχαϊμ η κοπάνα θεωρείται αδίκημα και οι γονείς σε περίπτωση δικαστηρίου αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο χρηματικής ποινής 2.000 δολαρίων.



πηγή:cosmo.gr

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου