Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Γκουρμέ!

 
Μιάς και έχουμε καιρό να βάλουμε συνταγή..
Σουφλέ σοκολάτα!
Θα χρειαστούμε:
 
 2 κουβερτούρες των 125γρ.
 2 σοκολάτες Lacta των 85 gr
 1 κούπα ζάχαρη
 250 γρ. μαργαρίνη
 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1 κ.γ. μπέϊκιν
 2 βανίλιες
 5 αυγά

Εκτέλεση:

 
1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη, τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε μπεν μαρί (σε χαμηλή θερμοκρασία).
2. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι τις βανίλιες και το μπέικιν.
4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15 λεπτά. Εάν χρησιμοποιήσουμε ατομικά φορμάκια, το ψήσιμο δεν πρέπει να διαρκέσει παραπάνω από 10 λεπτά.

Τίπς:(tips)
 

Δεν ξεφορμάρουμε αμέσως το σουφλέ.
Το αφήνουμε να παγώσει στη φόρμα.
Όταν το κόψουμε θα πρεέπει η σοκολάτα να ρέει απο μέσα.
Ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός αν σας βγεί στερεό το εσωτερικό του σουφλέ τότε την επόμενη φορά θα πρεπει να το ψήσετε λιγότερο..





Aχαΐρευτος
 
Πηγή: http://himaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου