Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Εξομολόγηση app for i-phone !


Μια εφαρμογή για το iPhone που καθοδηγεί τους πιστούς στο μυστήριο της εξομολόγησης κυκλοφόρησε με τις ευλογίες της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.
Η εφαρμογή Confession (εξομολόγηση) δεν μοιράζει ψηφιακά συγχωροχάρτια, προσφέρει όμως μια «εξατομικευμένη εξέταση της συνείδησης του κάθε χρήστη».

Περιλαμβάνει για παράδειγμα λίστες με αμαρτήματα και ατοπήματα για να γνωρίζει ο χρήστης αν μπορεί να έχει τη συνείδησή του καθαρή.
Η εφαρμογή ενθαρρύνει τους πιστούς να παραδεχθούν τα λάθη τους – όπως τα ορίζει η θρησκεία τους – και να τα καταγράψουν.
Επίσης, τους παροτρύνει να εξετάσουν τη συνείδησή τους, βάσει προσωπικών παραγόντων, όπως είναι η ηλικία, το φύλο και η οικογενειακή τους κατάσταση.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Confession πιστεύεται ότι είναι η πρώτη εφαρμογή που εγκρίνεται επίσημα από εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Η μικρή εταιρεία Little iApps που ανέπτυξε το πρόγραμμα αναφέρει ότι συνεργάστηκε με καθολικούς ιερείς, και τελικά εξασφάλισε τις ευλογίες του επισκόπου Κέβιν Ρόαντς, επικεφαλής της Επισκοπής του Φόρτ Ουέιν στην Ιντιάνα.


«Επιθυμία μας είναι να προσκαλέσουμε τους καθολικούς να ενασχοληθούν με την πίστη τους μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας» δήλωσε στο Reuters ο Πάτρικ Λέινεν, ένας από τους τρεις εργαζόμενους της Little iApps στην Ιντιάνα.
Ο Λέινεν τόνισε ότι η εφαρμογή σέβεται το πνεύμα όσων επισήμανε ο Πάπας σε ομιλία του στις 24 Ιανουαρίου, στην οποία αναγνώρισε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να απουσιάζει από τον ψηφιακό κόσμο.
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ διευκρίνισε επιπλέον ότι η χρήση υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αμαρτία, αρκεί να μην οδηγεί στην αποξένωση από τον πραγματικό κόσμο.
Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών ίσως πράγματι αποδίδει: Σύμφωνα με την Little iApps, η νέα εφαρμογή ενέπνευσε έναν άνδρα να πάει να εξομολογηθεί για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια.
Η εφαρμογή Confession είναι συμβατή με το iPhone, iPad, iPod touch και απαιτεί iOS 3.1.3 ή νεότερο.
Και όλα αυτά, για μόλις 1,99 δολάρια.

Πηγή: clopyandpaste.blogspot.com

Άντε σε λίγο θα δούμε και εφαρμογή 'i-xematiasma'

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου