Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η επιστροφή του chatroulette

Το Chatroulette, το site που έκανε μόδα το τυχαίο chat μέσω video με αγνώστους,
είναι πάλι online.!


Το site βρίσκεται στη δεύτερη αναβαθμισμένη έκδοσή του που φαίνεται να απογοητεύει τους χρήστες που το δοκιμάζουν.


Το chatroulette όταν ξεκίνησε ήταν ένα project που βασίζοταν στην επικοινωνία αλλά σε πολύ λίγο χρόνο έγινε η χαρά του ανώμαλου και του επιδειξία.


Το site έγινε ευρέως γνωστό όμως η φήμη του δεν είναι και η καλύτερη.


Αρχικά συνδέεσαι στο site, ανοίγεις την κάμερά σου και περιμένεις στην οθόνη τον πρώτο τυχαίο χρήστη που θα επιλέξει το Chatroulette για να συνομιλήσεις. Αν σου αρέσει αρχίζεις την κουβέντα μέσω κάμερας και γραπτού chat, αν όχι πατάς το κουμπί next για να έρθει ο επόμενος τυχαίος χρήστης.
Το τυχαίο και το άγνωστο καθώς και το έντονο στοιχείο της έκπληξης είναι που εκτίναξαν τη δημοτικότητα του site στον αέρα όμως η ανωνυμία και η απουσία λογαριασμών είναι που οδήγησαν χιλιάδες άντρες στο να επιδεικνύουν τα γεννητικά τους όργανα μέσα από το site.
Οι επιδειξιομανείς κυριάρχησαν στο site με αποτέλεσμα να απογοητεύσουν τους υπόλοιπους χρήστες που αναζητούσαν τυχαίες γνωριμίες με ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο για να ανταλλάξουν απόψεις ή απλά να πουν ένα «γεια» και να περάσουν την ώρα τους.


Η αναβαθμισμένη έκδοση του site, που ανέβηκε στον αέρα αυτές τις ημέρες, είχε υποσχεθεί στους χρήστες ότι θα εμποδίζει τους επιδειξιομανείς από το να επιδεικνύονται.
Όπως αναφέρουν όμως οι χρήστες που δοκίμασαν τη νέα έκδοση, δυστυχώς ακόμα υπάρχουν «δεκάδες περιφερόμενα μόρια που αναζητούν την προβολή τους στις οθόνες» με αποτέλεσμα να κυριαρχεί απογοήτευση.
Κατά τα άλλα το Chatroulette παραμένει απλό στη λειτουργία όπως ήταν και η πρώτη έκδοση που γνώρισε αμέσως επιτυχία.
Το site τώρα ίσως πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενα κι άλλων βελτιώσεων προκειμένου να περιορίσει τους επιδειξιομανείς.
Έντονος ανταγωνισμός
Την ίδια στιγμή ο ανταγωνισμός καραδοκεί καθώς το site Omegle που προσφέρει τις ίδιες περίπου υπηρεσίες ανακοίνωσε αύξηση της κίνησής του μέχρι και 23% το διάστημα που το Chatroulette παρέμενε εκτός λειτουργίας.
Την ίδια στιγμή αναπτύσσονται site που απευθύνονται σε ενήλικες και επιτρέπουν σε καθημερινούς χρήστες να επιδεικνύουν το σώμα τους αλλά και τις ερωτικές τους περιπτύξεις προκαλώντας «επανάσταση» στο χώρο της adult ψυχαγωγίας.
Το σίγουρο είναι ότι το Chatroulette έφερε έναν αέρα ελευθερίας όμως αν δεν καταφέρει να χαλιναγωγήσει τους «αναστατωμένους» χρήστες του, ίσως τελικά πέσει θύμα της πρωτοποριακής ελευθερίας και απλοϊκότητας που εισήγαγε.

Παρακάτω θα δείτε ένα διαφημιστικό που γυρίστηκε εν αγνοία των χρηστών του chatroulette
(Ανοίξτε τα ηχεία γιατί δεν έχει καλό ήχο..)



Αυτά για την ώρα

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου