Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

χειμωνιάτικες μακαρονάδες



τορτιλιόνι (ή οποιδήποτε κοντό ζυμαρικό) με τηγανητά κρεμμύδια, έμενταλ και μαϊντανό


τι θα χρειστούμε:
400 γραμμ. τορτιλιόνι
ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια (ξερά)
κρέμα γάλακτος
έμενταλ τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι μαϊντανό

εκτέλεση:
βράζουμε τα τορτιλιόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (λίγο) στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τα συχνά. μόλις καραμελώσουν, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά, την κρέμα (όση θέλετε), το έμενταλ (όσο θέλετε) και τον μαϊντανό, που τον έχουμε ψιλοκόψει πρώτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η κρέμα. όταν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα/κεφαλοτύρι και πιπέρι.

tip: όσο περισσότερη κρέμα βάλετε και όσο περισσότερο τυρί τρίψετε, τόσο πιο βαρύ θα γίνει το φαγητό. και θυμηθείτε ότι έχει και τηγανητά κρεμμύδια...


λιγκουίνι με τόνο, λεμόνι και άνηθο


τι θα χρειαστούμε:
400 γραμμ. λιγκουίνι
2 κονσέρβες τόνου σε νερό (αν θέλετε περισσότερη γεύση, βάλτε τόνο σε λάδι)
ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγη vodka (ένα σφηνάκι περίπου)
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι

εκτέλεση:
βράζουμε και στραγγίζουμε τε λιγκουίνι. στραγγίζουμε τον τόνο και τον χωρίζουμε σε μέτρια κομάτια. σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τον τόνο. ανακατεύουμε, σβήνουμε με βότκα και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε στο τηγάνι τα λιγκουίνι και τον άνηθο. ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι...

tip: άμα βρείτε, προτιμήστε τόνο Αλονήσου σε γυάλινο βαζάκι. άλλη γεύση...

Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου