Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αντιθέσεις..

Λόγο του καλού καιρού (πως και έτσι?)
Βγήκα για μια απογευματινή βόλτα στα Γιάννενα..
Ανοιχτή η αγορά μιας και ισχύει το γιορτινό ωράριο ..
Ο κόσμος στους δρόμους να ξοδεύει με μανία όπως προστάζει το πνεύμα των γιορτών...

Περνώντας απο τη νομαρχία:

Στην απέναντι μεριά της έχουν βάλει κάποια παιχνίδια για τα πιτσιρίκια, φωτάκια, λαμπιόνια και ένα μικρό-ταπεινό δέντρο..Ντάξει θα πει κανείς και που είναι το περίεργο..?
  Το περίεργο της υπόθεσης λοιπών είναι το με τι καρδιά, με τη όρεξη κάποιοι απολαμβάνουν το όλο γιορτινό σκηνικό τη στιγμή που στην ακριβώς απέναντι πλευρά (μπροστά απο τη νομαρχία δλδ) έχουν κατασκηνώσει και απεργούν 35 Σενεγαλέζοι και Πακιστανοί μετανάστες ,

 
Οι οποίοι εδώ και μια εβδομάδα κάνουν απεργία πείνας διεκδικόντας δεδουλευμένα
ύψους 65,000 ευρώ.
 Σε επικοινωνία που είχε ο επιχειρηματίας με έναν εκ των απεργών, πρότεινε να τους καταβάλλει μόλις 1500 ευρώ, κάτι που δεν δέχθηκαν οι μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση.«Όλοι αυτοί που δεν ενδιαφέρθηκαν και δεν ασχολήθηκαν με τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των μεταναστών στο Καλπάκι, που «δεν ασχολήθηκαν» με το αφεντικό τους που τους εγκατέλειψε χωρίς να τους πληρώσει, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, χωρίς χρήματα, ενδιαφέρονται ξαφνικά για την υγεία τους και την εικόνα της πόλης. Δίνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης υπογραμμίζουν.
  Να σημειώσουμε ότι μετά απο μια εβδομάδα απεργίας πείνας σήμερα τελικά έγινε η συνάντηση Κρίτωνα Τζαρτζούλη (του αφεντικού δλδ) με τους Δικηγόρους των μεταναστών, όπου τελικά υποσχέθηκε να τους καταβάλει τα χρήματα.
 Επίσης αξίζει να αναφερθούμε στους αρκετούς συμπολίτες και φορείς οι οποίοι όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες συμπαραστάθηκαν έμπρακτα στους απεργούς προσφέροντας τους κουβέρτες, ξύλα, διάφορα ρούχα και μπουκάλια με νερό

 Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου