Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

συνταγές με κοτόπουλο vol.2



απλές και εύκολες συνταγές με κοτόπουλο μέρος δεύτερο (η συνέχεια του πρωινού post)
για πάμε...


κοτομπουκιές

τι θα χρειαστούμε:
2-3 στήθη κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι ή τριμμένη φρυγανιά
μουστάρδα (καυτερή)


εκτέλεση:
κόβουμε σε μικρές μπουκιές το κοτόπουλο και αφαιρούμε την πέτσα αν υπάρχει. αλατοπιπερώνουμε τις μπουκίτσες και τις βουτάμε στη μουστάρδα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. δε χρειάζονται πολύ τηγάνισμα, γίνονται γρήγορα. τα αφήνουμε 2 - 3 λεπτά από καθε πλευρά και είναι έτοιμα.
σερβίρονται ζεστά (ζεστά Αχαΐρευτε, όχι μόλις τα βγάλουμε απ' το τηγάνι) και ταιριάζουν - για έναν περίεργο λόγω - με τηγανιτές πατάτες.




τηγανιά


τι θα χρειαστούμε:
στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
χυμό ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
τριμμένο κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, γενικά σκληρό τυρί της αρεσκείας σας


εκτέλεση:
σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα τηγανίζουμε το κοτόπουλο (μπουκίτσες) μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές. ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να σωταριστούν. προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και σβήνουμε με τη μουστάρδα (την οποία έχουμε χτυπήσει με χυμό λεμονιού και περίπου μισό ποτήρι νερό)
αφήνουμε να βράσει μέχρι να ρουφήξει τα υγρά και σβήνοντας τη φωτιά πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί να λιώσει σε όλη την επιφάνεια. σερβίρεται αμέσως με το τηγάνι.

tip: εγώ βάζω και ξερό κρεμμύδι, σκόρδο τριμμένο (σε όσους με ξέρετε δεν σας κάνει εντύπωση φαντάζομαι). επίσης, του πηγαίνει πολύ και ο παστουρμάς, τον οποίο ρίχνουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, αλλά γούστα είναι αυτά


 κοτοσαλάτα

τι θα χρειαστούμε:
δύο στήθη κοτόπουλου (φιλέτα)
οκτώ κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (και παραπάνω να πέσει, δεν πειράζει)
μια κονσέρβα καλαμπόκι (περίπου 300 γρ)
δύο κουταλιές της σούπας μουστάρδα

εκτέλεση:
βράζουμε τα στήθη του κοτόπουλου. όταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια (με το χέρι, δεν θα πάθετε και τίποτα). σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. βάζουμε την κοτοσαλάτα στο ψυγείο ή την σερβίρουμε αμέσως, αν και είναι καλύτερα να κρυώσει λίγο.

και καλή σας όρεξη

Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου