Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

μακαρονάδες φούρνου

το χθεσινό μου βραδινό σε δύο παραλλαγές... με κόκκινη και με λευκή σάλτσα...



με λευκή σάλτσα

τι θα χρειαστούμε:
1 πακέτο μακαρόνια (πένες, ριγκατόνι, στριφτά, κοντά να 'ναι και ό,τι να 'ναι)
1 πακέτο μπέικον
ζαμπόν
μανιτάρια (προαιρετικά)
1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά κι αυτή)
2 κουτιά κρέμα γάλακτος
τριμμένα τυριά της επιλογής σας

εκτέλεση:
βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατόνερο, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε πυρέξ (αν δεν έχετε, βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί και θα είστε οκ). τσιγαρίζουμε το μπέικον, το ζαμπόν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια και την πιπεριά (κομμένη), χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος (εγώ σ' αυτό το σημείο βάζω και πιπέρι) και την αφήνουμε να δέσει.
όταν δέσει η σάλτσα μας, περιχύνουμε τα μακαρόνια και βάζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί απο πάνω...
στο φούρνο στους 180, δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο, ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.
μερικοί σπάνε 1 - 2 αυγά απο πάνω ή προσθέτουν μερικά κομμάτια φρέσκο βούτυρο, που το βρίσκω υπερβολικό καθώς θα γίνει πολύ βαρύ και η χοληστερίνη θα βαρέσει κόκκινο, αλλά άμα σας αρέσει, δοκιμάστε το...



με κόκκινη  σάλτσα

τι θα χρειαστούμε:
ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη, αλλά με κόκκινη σάλτσα αντί για κρέμα γάλακτος.
το ξέρω ότι είναι προφανές... απλώς το διευκρινίζω... μην με βρίζετε...
ναι, νιώθω σαν την Ντόρα την μικρή εξερευνήτρια και δεν χαίρομαι για αυτό.

εκτέλεση:
ίδια φάση ακριβώς... απλώς όταν φτάσουμε στο σημείο να ετοιμάσουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα και τα ανακατεύουμε. η διαδικασία με το πυρέξ/ταψί και τα τυριά είναι η ίδια (μόνο που εδώ δεν ταιριάζουν τα αυγά και το βούτυρο)


Υ.Γ. αντί για αλλαντικά μπορείτε να βάλετε τόνο και στις δύο συνταγές. είναι πολύ νόστιμο και πιο ελαφρύ, αρκεί να βγάλετε το λάδι του.

κάτι ξεχνάω τώρα... α, ναι...
καλή σας όρεξη

Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου