Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

εύκολη ζύμη για pizza

οκ, είπαμε, ρεμπεσκέδες είμαστε αλλά την κουζίνα την τιμάμε... και με το παραπάνω μάλιστα!!!
και επειδή στα γιάννενα δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από τον συνδυασμό ποσότητα/ποιότητα/τιμή στην pizza, φτιάχνω τη δικιά μου...
λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
1 κουταλία του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
λίγο ξύδι για να είναι τραγανή η ζύμη ( περίπου 1,5 κουταλιά του γλυκού)
και αλεύρι όσο πάρει, μέχρι να κολλάει λίγο η ζύμη στο χέρι μας


 βάζετε τη σάλτσα (εγώ προτιμώ πάστα ντομάτας) και τα υλικά σας και ψήνετε για περίπου 30' - 35' στους 180 βαθμούς

extra tip: μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και μια λωρίδα τυρί κρέμα στις άκρες και να το τυλίξετε με ζύμη
γυρνώντας την

και καλή σας όρεξη!!!



Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου