Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010
διάλειμμα (κανονικό αυτή τη φορά)
έχω ξαναγράψει πως την κουζίνα μας την τιμάμε και πως αγαπάμε το καλό φαγητό.
ορίστε λοιπόν, συνταγή από τους Ρεμπεσκέδες με πολλές θερμίδες...
πρόκειται για χοιρινά φιλετάκια στρογγανώφ αλλά με μικρές παραλλαγές...
θα χρειαστείτε:
χοιρινά φιλέτα ή χοιρινές μπριζόλες (αυτό δεν χρειαζόταν να το γράψω αλλά ας υπάρχει)
μπέικον
μανιτάρια
κρέμα γάλακτος
μουστάρδα
και μπαχαρικά της αρεσκείας σας (εμείς προτείνουμε ρίγανη, πιπέρι και σκόρδο)
αν έχετε φιλέτα, μην διαβάσετε την υπόλοιπη παράγραφο... απλώς κόψτε τα σε κομμάτια. αν τώρα έχετε μπριζόλες, βάλτε τις στο τηγάνι με λίγο νερό και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί τελέιως, καθώς τις γυρνάτε που και που (για να είναι ζουμερές και μαλακές). τις βγάζετε από το τηγάνι, αφαιρείτε τα κόκκαλα και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. μετά τις ρίχνετε πάλι στο τηγάνι με ελάχιστο ή με καθόλου λάδι για να ψηθούν.
αφού τηγανίστει το κρέας, το βγάζετε από το τηγάνι, ρίχνετε μέσα το μπείκον το οποίο το ψιλοκόψατε - αλλά όχι πάρα πολύ, να έχει και λίγη παραπάνω γεύση - και τα μανιτάρια για να σοταριστούνε. και τώρα είναι η ώρα της υπερβολής των μπαχαρικών. παρακάντε το ελεύθερα!!! αφού σοταριστούν το μπέικον με τα μανιτάρια ρίχνετε από πάνω ένα μέρος κρέμας γάλακτος και ίδια περίπου ποσότητα μουστάρδας. χαμηλώνετε την φωτιά και το αφήνετε να δέσει ανακατεύοντας το. να δέσει, να μην καεί. άμα αρχίσει να πήζει γρήγορα, χαμηλώστε κι άλλο τη φωτιά.
αφού δέσει η σάλτσα, ρίξτε στο τηγάνι ξανά τα φιλετάκια σας, ανακατέψτε έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα και το φαγητό είναι έτοιμο...
το φαγητό αυτό συνδυάζεται εξαιρετικά με τηγανιτές πατάτες, αλλά εμείς θα προτείνουμε πατάτες φούρνου για τις οποίες δεν θα γράψω πως γίνονται, μιας και φαντάζομαι πως ξέρετε να φτιάχνετε...
αλλά θα δώσω μια συμβουλή: προσθέστε σκόνη σκόρδο και λίγο κάρυ στις πατάτες φούρνου και θα γίνουν υπέροχες.
ΥΓ.1. καλό θα ήταν να μην το φάτε μόνοι σας αυτό το φαγητό μιας και έιναι λίγο βαρύ, φωνάξτε και κανέναν φίλο, πάρτε και μια εξάδα μπύρες και καλή σας όρεξη
ΥΓ.2 . ο Στρογγανώφ ήταν Ρώσος αριστοκράτης. Είχε πρόβλημα με τα δόντια του και επειδή δεν μπορούσε να μασήσει, ο μάγειρας του, του ετοίμαζε όλα τα πιάτα με διάφορες σάλτσες... και από 'κει πήρε το όνομα της η παραπάνω συνταγή. και εδώ είναι που πρέπει να ευχαριστήσω την ένθερμη αναγνώστρια Β.Κ. για την πληροφορία αυτή
Ανεπρόκοπος
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου