Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Αλκοτέστ σε σκιέρ...


Αυξάνονται οι περιπολίες των αστυνομικών στα χιονοδρομικά κέντρα της Σλοβενίας για να εντοπίζουν τους μεθυσμένους σκιέρ. Λίγο το κρύο, λίγο οι σχολικές διακοπές, στη Σλοβενία το "τσούζουν" λιγάκι παραπάνω! Όλα καλά όταν αυτό περιορίζεται στα πλαίσια μιας νυχτερινής εξόδου.
Όταν όμως αρχίζει και συγχέεται με το σκι δεν οδηγεί σε... εντυπωσιακότερα σλάλομ, αλλά μάλλον θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιδιδομένων σ' αυτό.


Στη χώρα υπάρχει ήδη από το 2008 νόμος που επιβάλλει το αλκοτέστ και στους σκιέρ, καθιερώνοντας περιπολίες των αστυνομικών στα χιονοδρομικά κέντρα. Ήδη από την αρχή του 2011 έχουν σημειωθεί δύο θανάσιμοι τραυματισμοί σε χιονοδρομικές πίστες, αριθμός που ισούται με τους θανάτους που είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του σκι και τα προηγούμενα χρόνια στη Σλοβενία, εξαιτίας απροσεξίας ή ακατάλληλου εξοπλισμού.

Για το λόγο αυτό, ο αρχηγός της σλοβενικής αστυνομίας ενημέρωσε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες οι αστυνομικοί θα εντείνουν τους ελέγχους στα χιονοδρομικά κέντρα, με στόχο την ασφάλεια των σκιέρ και την αποτροπή ενασχόλησης με το χειμερινό σπορ, ατόμων που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Κάλεσε επίσης τους σκιέρ να τηρούν τις διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια στις πίστες, μιας και λόγω των χειμερινών διακοπών των μαθητών, αναμένεται μεγάλος αριθμός τους στα χιονοδρομικά.

"Η ασφάλεια στα χιονοδρομικά κέντρα εξαρτάται κυρίως από τη συμπεριφορά μας. Καλώ τους σκιέρ σε καμία περίπτωση να μην κάνουν σκι, εφ’ όσον έχουν καταναλώσει αλκοόλ", ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας. Σημειωτέον ότι το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ για τους σκιέρ είναι το ίδιο με εκείνο για τους οδηγούς οχημάτων και το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ.



πηγή: news247.gr

Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου