Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πωλείται το σπίτιτου Ρομπέν των δασών

Το θρυλικό δάσος του Sherwood, όπου υποτίθεται ότι έζησε ο Ρομπέν των Δασών στα τέλη του 12ου μΧ αιώνα, έβαλε “στο μάτι” ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, ο οποίος στην προσπάθειά του να εξοικονομήσει χρήματα για τη μείωση του εθνικού χρέους, σκέφτεται να εκποιήσει δασικές εκτάσεις της χώρας.


Ενάντια στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δασών τάσσονται περίπου 100 διάσημοι Βρετανοί καλλιτέχνες και μη, που οργάνωσαν σχετική εκστρατεία. Στην εκστρατεία “Save England’s Forests” συμμετέχουν η τραγουδίστρια Annie Lenox, η ηθοποιός Judi Dench, η σχεδιάστρια μόδας Vivienne Westwood, η ποιήτρια Carol Ann Duffy, ο αστρονόμος Martin Rees και ο αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Rowan Williams.
Στο Nottinghamshire, όπου βρίσκεται το θρυλικό δάσος, Sherwood, υποτίθεται πως κρυβόταν ο Ρομπέν των Δασών, που έκλεβε από τους πλούσιους, βοηθώντας τους φτωχούς.
Από τα 2.000.000 στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού, τα μισά μπορούν να πουληθούν σε επενδυτές, που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν οικισμούς για διακοπές με πάρκα, μονάδες υλοτομίας και γήπεδα γκολφ.
Πριν προχωρήσει στην πώλησή τους, αναμένεται να αλλάξει και ο νόμος που προστατεύει μέχρι σήμερα “αρχαία δάση”, όπως το Sherwood, ώστε οι νέοι ιδιοκτήτες να μπορούν να κόβουν τα δέντρα, υπό προϋποθέσεις.




πηγή: cosmo.gr
Aχαΐρευτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου