Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

intelligence is the ability to adapt to change.



Σήμερα πήρα την απόφαση να σας πω δυο λόγια για ένα άτομο πολύ σημαντικό για μένα, ένα άτομο το οποίο τα 2 τελευταία χρόνια μου άλλαξε πολλές αντιλήψεις και με επηρέασε. Ελπίζω αυτά τα λίγα που θα σας γράψω παρακάτω να σταθούν αφορμή για όσους από εσάς ενδιαφερθούν, ώστε να ερευνήσετε θέματα και να κρίνετε ιδέες και θέματα με τα οποία ασχολήθηκε ο παρακάτω κύριος .
 
Το όνομα του ανθρώπου στην παραπάνω photo είναι Stephen William Hawking. Ο κύριος αυτός είναι ένας Άγγλος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος, ο οποίος πάσχει από μια πολύ σπάνια  νευρο-μυική δυστροφία στο σώμα η οποία τον καθήλωσε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και τον έκανα σχεδόν ολοκληρωτικά ανάπηρο. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Cambridge , στο οποίο και παρέμεινε για 30 χρόνια, ώσπου το 2009 βραβεύτηκε με το προεδρικό μετάλλιο της ελευθερίας στην Αμερική, τον υψηλότερο τίτλο πολίτη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Να πούμε πως κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει περάσει από Οξφόρδη, Νάσα ,έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε διάσημα επιστημονικά περιοδικά και γενικά ο τύπος απλά βαριέται να σταματήσει( έχει ασχοληθεί και με θέματα κβαντοφυσικής και με πάρα πάρα πάρα πάρα πολλά άλλα).
Να πούμε πως έχει γράψει και πολλά βιβλία, τα περισσότερα μεταφρασμένα και στα ελληνικά, για όποιον ενδιαφέρεται.
Αυτό όμως που εγώ ο ανοικοκύρευτος και μπίχλας θέλω να κρατήσετε σε περίπτωση που απλά βαριέστε να κάνετε μια αναζήτηση παραπάνω στο net είναι κάποια λόγια που είπε κάποτε, από τα πολλά που έχει πει κατά καιρούς θέλοντας να χτυπήσει και να αφυπνίσει τη νοημοσύνη και ΛΟΓΙΚΗ όλου του ανθρώπινου είδους.
Τα λόγια αυτά λένε:
Για εκατομμύρια χρόνια το ανθρώπινο είδος ζούσε ακριβώς όπως τα ζώα. Ύστερα συνέβη κάτι που ξεπερνούσε τα όρια της φαντασίας. Μάθαμε να μιλάμε. Και μάθαμε να ακούμε……..
….ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ…

Μιλάτε ρε………………………………………………..


Ανοικοκύρευτος.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου