Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

οικόπεδα με θέα/ glengarry glen ross



από το ομότιτλο θεατρικό του David Mamet (ο οποίος έκανε και τη σεναριακή προσαρμογή) προκύπτει η εξαιρετική αυτή ταινία που περιγράφει τον τρόπο που λειτουργεί ένα γραφείο πωλητών οικοπέδων και αποτελεί τo δεύτερο σοβαρό, μετά το "Confidence" που έκανε ο Foley ή μάλλον το πρώτο, χρονολογικά. σενάριο του Mamet και κακό δεν γίνεται, ταινία με Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin (ίσως ρόλος καριέρας), Alan Arkin, Ed Harris και Kevin Spacey δεν μπορεί να μη σε κάνει να πεις "πώς διάολο τους έπεισε όλους αυτούς να στηθούν πίσω από την ίδια κάμερα;". να που τα κατάφερε και τους έβαλε σε εσωτερικούς χώρους και κατάφερε να αποβάλει τη στατικότητα των θεατρικών μεταφορών. ακόμα και οι διάλογοι που συνήθως κουράζουν σε αυτές τις περιπτώσεις, εδώ είναι τόσο καλογραμμένοι που κρατούν συνεχώς το ενδιαφέρον. ωμή και πικρή ταινία, πάνω στον σκληρό, ανελέητο και χυδαίο πολλές φορές κόσμο των πωλήσεων, σ’ όποια συνομοταξία κι αν ανήκουν αυτές.
θα δείτε τη ζωή των εργαζομένων, τα άγχη τους, τις προσπάθειες να κλείσουν πελάτες, τις σχέσεις μεταξύ τους και όχι μόνο. "the hardest thing in life is sell" και ή πιάνεις στόχο ή πιάνεις λογιστήριο για την κουτσουρεμένη αποζημίωση απόλυσης.


δείτε την...

αυτά από μένα για την ώρα

Ανεπρόκοπος

2 σχόλια:

  1. Δεν την θυμάμαι καθόλου,η δεν το 'χω δει η είναι ταινία κατηγοριας star (τό 'xω δει 25 φορες στο διάστημα 2002-2007) όπως και νάχει θα το τσεκάρω πάραυτα.Too true το be (that) good μου φαίνεται πάντως :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και που να σου 'λεγα ότι ο Mamet πήρε Pulitzer για αυτό... και μιλάμε για τον Mamet του the verdict και του wag the dog... και ναι, μαζί με αυτά άμα βλέπεις και Pacino, Lemmon, Baldwin, Spacey, Arkin, Harris λες ρε πούστη μου, πόσο τέλειο πρέπει να 'ναι... θυμάσαι πως την πάτησα με το Girl with the dragon tattoo, μην την πατήσεις κι εσύ έτσι. αλήθεια δεν ξέρω πόσο μπορεί να σου αρέσει, αλλά για να σε καλύψω όσο μπορώ δεν είναι στο top 10 των ταινιών μου (και έχω περίεργο γούστο...)

    Ανεπρόκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή