Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

αν ο Einstein ζούσε, θα μας έφτυνε...









Ακτινογραφία του κρανίου του Άλμπερτ Αϊνστάιν πουλήθηκε σε πλειστηριασμό για 24.000 λίρες Αγγλίας, 20 φορές περισσότερο από την αναμενόμενη τιμή.
Η ακτινογραφία τραβήχτηκε το 1945, δέκα χρόνια πριν το θάνατο του μεγάλου φυσικού. Ανέπτυξε μια σειρά από θεωρίες που διακήρυξαν, για πρώτη φορά, την ισοδυναμία της μάζας προς την ενέργεια ενώ ταυτόχρονα έδωσαν εντελώς νέο περιεχόμενο στις έννοιες του χώρου, του χρόνου και της βαρύτητας.
Οι θεωρίες αυτές ήταν κατ' ουσίαν μια βαθιά αναθεώρηση της παλαιάς Νευτώνειας Φυσικής και αποτέλεσαν επανάσταση για την επιστημονική αλλά και φιλοσοφική έρευνα.
Το 1905 δημοσίευσε τέσσερα άρθρα στο γερμανικό επιστημονικό περιοδικό Χρονικά της Φυσικής, καθώς και την διατριβή με την οποία απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.
Στο πρώτο από τα τέσσερα άρθρα έδωσε την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1921.
Η κρίση θερίζει, το ένα κράτος τρέχει να δανειστεί μετά το άλλο, τα δισέγγονα μας θα πληρώνουν "άδικα" λεφτά και όμως κάποιος δίνει 24.000 λίρες = πολύ φαί για ανθρώπους που πεινάνε, για να αγοράσει μια ακτινογραφία. Ουάου, εντυπωσιάστηκα. Μπράβο μας…
Που πάμε;                                                                                                       

Μιλάτε ρε…

Ανοικοκύρευτος

4 σχόλια:

  1. Polla lefta gia to tipota.... To miso myalo apo ayto ths aktinografias na eixe aytos pou thn agorase, o kosmos tha htan ena kalytero meros...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά έκανε και την τσίμπησε και εγώ άμα είχα την ευχέρεια (βλέπε ας πούμε το ποσο να είναι συγκρινόμενο με μηνιαίο μισθό μου) θα την τσιμπούσα πάραυτα.
    Δηλαδή από όλους τους τρόπους που ξοδεύονται τα λεφτά παγκόσμιος αυτός σας πείραξε τόσο?Τά 'xε (δεν σχολιάζουμε το πως) και τα δώσε,από κάποιον αντίστοιχο που θα τα έδινε σε κουστούμια η γόβες η να αγοράσει 2-3 ανήλικα από sri langa να 'χει να περνάει τις κρύες νύχτες του χειμώνα,καλύτερα.
    1000 φορες στο φετίχ του με τον einstein,δηλαδή ο Jackson (και ο κάθε jackson δηλαδή) που πουλάει την κατουρημένη σωβρακοφάνελα του για δεκάδες χιλιάδες δολάρια πιο μάγκας?
    Και για του λόγου το αληθές googlarete μια million dollar bra,συμπεριλαμβάνεται και αποζημίωση για το εριστικό post :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε νομίζω πως το θέμα είναι αυτό καθ' αυτό η ακτινογραφία του Einstein, όσο η κίνηση. όσο τα πολλά και άσκοπα λεφτά για προσωπική ευχαρίστηση. σίγουρα το ότι κάποιος έδωσε 25 χιλιάρικα για μια ιστορική ακτινογραφία είναι μηδαμινό μπροστά στα λεφτά που δίνουν άλλοι για χίλιες δυο μαλακίες, αλλά ας μην κοιτάμε τα χειρότερα. το θέμα είναι η κίνηση!!! το ίδιο λέτε πάνω κάτω, απλώς αυτό ήταν ένα πρόσφατο παράδειγμα. είναι πρόκληση τέτοιο ξόδεμα λεφτών και σίγουρα δεν είναι η μόνη. αυτά. και κάτι ακόμα, αυτός από την μεριά του, καλά έκανε αφού τα είχε. αλλά δεν θα μπορούσε να τα διαθέσει αλλιώς...; πολύ καλοπροαίρετη σκέψη, το ξέρω αλλά "σκέψη". και νομίζω πως όλοι συμφωνούμε σ' αυτό

    Ανεπρόκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή