Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

ψητές πατάτες με παρμεζάνα και μυρωδικά



τι θα χρειαστούμε:
πατάτες (προφανώς)
τριμμένη παρμεζάνα (προφανώς)
λάδι
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μυρωδικά της επιλογής σας

εκτέλεση:
καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση. τις ακουμπάμε με την κομμένη πλευρά στον πάγκο και τις χαράζουμε χωρίς να τις κόψουμε τελείως. τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε μέσα στο ταψί. τις περιχύνουμε με λάδι (λίγο, λιγότερο από μισή κούπα) και λιωμένο βούτυρο (πολύ, περίπου 4 κουταλιές για ένα κιλό πατάτες), τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 για περίπου 40 λεπτά. ανακατεύουμε την παρμεζάνα με τα μπαχαρικά (εγώ βάζω σκόρδο, ρίγανη και δεντρολίβανο) και λίγη τριμμένη φρυγανιά, ξεσκεπάζουμε τις πατάτες και τις πασπαλίζουμε. τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ξεσκέπαστες και σερβίρουμε...

εύκολη συνταγή, πολύ νόστιμη, συνοδεύει οποιοδήποτε κρεατικό και είναι ό,τι πρέπει για γιορτινό τραπέζι (και όχι μόνο).

Ανεπρόκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου