Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

κουκλάκι στα κουκλάκια




Μέσα σε ένα μηχάνημα στο οποίο τοποθετώντας κάποια κέρματα με μια δαγκάνα μπορείς να κερδίσεις ένα κουκλάκι βρέθηκε εγκλωβισμένο και εγκαταλελειμμένο ένα 2χρονο κοριτσάκι.
Το περιστατικό συνέβη σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ,
Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες δεν πίστευαν στα μάτια τους. "Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως μπήκε μέσα στο γυάλινο κλουβί" αναφέρει ένας πυροσβέστης.
Το κοριτσάκι φορώντας ροζ πιτζάμες και έχοντας μια πιπίλα στο στόμα της έπαιζε  με τα κουκλάκια που βρισκόντουσαν μέσα στο μηχάνημα.
Οι αρχές αμέσως μετά τη διάσωση οδήγησαν τη μικρή στο παιδιατρικό νοσοκομείο όπου θα την περιθάλψουν έως ότου διαπιστώσουν ποιος την εγκατάλειψε.
Στη γιορτινή ατμόσφαιρα που μας περιβάλλει και αξία της έχει χαθεί, όλα τα άλλα είναι μια χαρά-χάλια. Ο κόσμος βλέπει τηλεόραση και σκέφτεται πότε θα πάει τις διακοπές του, πιο συντηρητικά φέτος λόγω κρίσης. Γύρω μας υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να πεινάει, να πεθαίνει, να παρατάει τα παιδιά λόγω ανευθυνότητας και έλλειψης σεβασμού στην ίδια του τη φύση. Ξέχασε τη φύση του παρακινούμενος από πολλά ψέματα, πολλά από αυτά βασισμένα στις ίδιες τις κοινωνικές αξίες μας. Το μόνο που μας ζητάω είναι που και που να σκύβουμε το κεφάλι και να κάνουμε έστω και μια σκέψη για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι, πως θα βελτιωθούμε και πως θα μπορούμε όλοι να έχουμε ίσα δικαιώματα. Όλοι γεννηθήκαμε και όλοι θα πεθάνουμε. Στην πορεία μας όμως αυτή ας χρησιμοποιήσουμε το όπλο που μας δόθηκε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τον κόσμο, μειώνοντας κάθε κοινωνική ανισότητα. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή, μηδενός εξαιρουμένου……
Μιλάτε ρε, οι τοίχοι κλείνουν……………
Αυτά από μένα…

Ανοικοκύρευτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου